ტურის ხანგრძლივობა: აღმოაჩინე სამცხე-ჯავახეთის გასტრონომია
Პირველი გასტროლოკაცია- ასპინძა.
- ქვევრის ლუდის (8 სახეობა ) დაგემოვნება;
- Კულინარიული მასტერკლასი და თიხაში გახვეული ხორცის გამოცხობა მესხურ ღუმელში;
- ალაოს ქერისგან პურის გამოცხობა
Მეორე გასტროლოკაცია - ტენილი ყველის სამშობლოდ წოდებული - ჭობარეთი, სადაც მნიშვნელოვან არქიტექტურულ ძეგლებსა და ისტორიულ ადგილებს ნახავთ, მათ შორის: ვერანას ეკლესია, ბანიანი სახლების ნანგრევები, ლეგენდარული ქვის სვეტი - გაქვავებული ქალი.
- ტენილი ყველის მასტერკლასი;
- მესხური ქადის დაგემოვნება;
- მესხური ხაჭაპურის გამოცხობა/დაგემოვნება;
- თუთის ტყლაპის დასხმა.
Მესამე გასტროლოკაცია: ადიგენი, რომელიც ქვის ხანის სოფელ - უდეს განძითაა ცნობილი და მტკვარ-არაქსის ცივილიზაციის ყველაზე ძველი დასახლებაა.
- აპოხტის ხინკლისა და ლოკოკინის მარინადის მასტერკლასი. ღვინისა და კონიაკის დეგუსტაცია;
- რაბათის ციხისა და მუზეუმის მონახულება;
- „ტაბლა რაბათი“ ძველი მესხური ღვინოების დეგუსტაცია, რომელიც აღადგინა ცნობილმა მეღვინემ - გიორგი ნათენაძემ.
- Სოფელ საროს მონახულება - უძველესი ციკლოპური დასახლებები და ეგვიპტის პირამიდული მშრალი მშენებლობის მაგალითები.
- მესხური კალმახის დაგემოვნება ვაზის ფოთოლში;
- ზვიბლიათი - ერთად წამოდუღებული ერბო და ბაქმაზი;
- ლუხუმი - გაღვივებული არყიანი ცომი იწვება ღორის ქონში;
- მესხური პურების ცხობის მასტერკლასი - სომინის, უხას, თითიანის გამოცხობა წითელი დოლის ფქვილით.
გასვლის ადგილი
0
12:02