სტაფილოს ტორტი
საშუალო

სტაფილოს ტორტი

ჯანსაღი სტაფილოს ტორტი შვრიის ფანტელითა და იოგურტით

Fitni Studio2024-01-01
5 წუთი
მომზადება
60 წუთი
ცხობა
4
პორცია

ინგრედიენტები

  • სტაფილო - 150 გრ.
  • შვრიის ფანტელი - 150 გრ.
  • ნატურალური იოგურტი - 150 გრ.
  • კვერცხის ცილა - 2 ცალი
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ/კ
  • კურაგა - 20 გრ.
  • შაქრის შემცვლელი (სტევია) – 12 გრ. ცომში, კრემში გემოვნებით

მომზადების წესი

1

ათქვიფეთ ცილა, გული და შაქრის შემცვლელი მიქსერში 3 წუთი.

2

დაუმატეთ შვრიის ფანტელი და წვრილად გახეხილი სტაფილო და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ გამაფხვიერებელი.

3

ფორმაში ჩაყარეთ ფქვილი, რომ ღვეზელი ადვილად ამოიღოთ.

4

მოამზადეთ კრემი - გათქვიფეთ იოგურტი და შაქრის შემცვლელი.

5

ფორმაში ჩაასხით ცომი. გამოაცხეთ დაახლოებით 1 საათი 180 გრადუს ტემპერატურაზე. როცა გამოცხვება, გაჭერით 2 ნაწილად. შუაში წაუსვით კრემი, დაალაგეთ დაჭრილი კურაგა. დარჩენილი კრემი წაუსვით ზედა ნაწილს და დადეთ რომ გაიჟღინთოს.

კვების ღირებულება (1 პორცია)

145
კალორია
8გ
ცილა
20გ
ნახშირწყლები
4გ
ცხიმი

გაზიარება