ვეგანური პაშტეტი ბარდითა და ფისტით
ბარდა დაალბეთ წყალში 2 საათი, შემდეგ გადაასხით წყალი, გარეცხეთ და მოხარშეთ 30 წუთი, მოხადეთ ქაფი, დაუმატეთ მარილი.
გახეხეთ სტაფილო. ხახვი დააქუცმაცეთ. ნახევარი ხახვი და ნახევარი გახეხილი სტაფილო დაუმატეთ ბარდას.
დაუმატეთ ცოტა წყალი ბარადას და კიდევ ხარშეთ 15 წუთი.
დარჩენილი ხახვი და სტაფილო შებრაწეთ ტაფაზე მცირეოდენი ზეთით.
ბარდის პიურეში დაუმატეთ შემწვარი ბოსტნეული, სუნელები და დაჭრილი მწვანილი, აურიეთ და გააგრილეთ.
ბარდის პიურეზე დააყარეთ ფისტა, შეახვიეთ ფოლგაში და შედგით მაცივარში. მზად რომ იქნება, დაჭერით და მოაყარეთ მწვანილი.
შეგიძლიათ მიირთვათ უხეში პურის ნაჭერთან ან "ხლებცთან" ერთად.